Få udarbejdet en lejekontrakt til dit forældrekøb

Vi laver skræddersyede lejekontrakter og fremlejekontrakter til forældrekøb, som kan underskrives med MitID via vores digitale løsning – det er let for både dig, dit barn og eventuelle roomies.

Har du styr på din leje- og fremlejekontrakt?

Der er ikke nogen formkrav til, hvordan en lejekontrakt til forældrekøb skal se ud, men det er en god idé, at du får udarbejdet en kontrakt, der er klar, præcis og overskuelig. Det gælder både, når du udlejer til dit barn, og hvis dit barn har en bofælle.

Hvorfor få hjælp til lejekontrakt til forældrekøbet?

1 –  Din kontrakt skal leve op til lovgivningen

Du skal tage hensyn til lejelovgivningen, når du laver en lejekontrakt, fordi der ikke er aftalefrihed. Det betyder, at lejeloven indeholder ufravigelige regler, du skal rette dig efter.

2 – Du skal kunne dokumentere lejeforholdet

Lejekontrakten er dit bevis for, hvad lejeforholdet indebærer. Lejekontrakten er derfor et vigtigt element, hvis forholdene skal dokumenteres over for skattemyndighederne, det stedlige huslejenævn eller boligstøttekontoret.

Har du også brug for hjælp til huslejefastsættelse i dit forældrekøb?

Med vores skræddersyede opstartsrådgivning får du hjælp til alt fra fastsættelse af husleje til forskudsopgørelser samt beregning af økonomien og skat. Vi hjælper naturligvis også gerne med at udarbejde dine lejekontrakter. 

Hvad koster udarbejdelse af lejekontrakt?

  • Lejekontrakt – 1.500 kr. inkl. moms
  • Fremlejekontrakt – 1.500 kr. inkl. moms
  • Du opnår fuldt fradrag for udgiften 
  • Den reelle nettoudgift efter skat er således 645 kr. pr. kontrakt for en topskatteyder (57%)

Download skabelon til lejekontrakten (+ eksempel)

Vi har gjort det nemt for dig selv at lave en lejekontrakt til dit forældrekøb. Her kan du downloade den autoriserede lejekontrakt (Typeformular A, 10. udgave) fra Indenrigs- og Boligministeriet.

Hent eksempel på lejekontrakt til forældrekøb

Hos IVB har vi også udviklet vores egen skabelon til lejekontrakter, som vi bruger til forældrekøb. Herunder kan du downloade et eksempel på, hvordan lejekontrakten skal udfyldes, som du kan lade dig inspirere af. 

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Kontakt os – lad os give dig et uforpligtende tilbud

Rådgivning til livets store beslutninger

Hos os får du personlig rådgivning inden for økonomi og jura til mange af livets store beslutninger, så du kommer trygt i mål - uanset om det gælder dine private investeringer, din virksomhed eller dine skatteforhold.

Unikke kompetencer

Med kompetencer inden for skat, investering, fast ejendom og regnskab kan vi tilbyde værdifuld og professionel rådgivning i mange af livets store beslutninger.

Helhedsorienteret rådgivning

Vi har samlet økonomisk og juridisk rådgivning under ét tag. Det betyder, at du hverken behøver købermægler, advokat, revisor eller udlejningsadministrator. Kun IVB.

Høj specialistviden

Vores rådgivere har specialiseret sig i nicheområder som forædrekøb, dødsboskat, køb og udlejning af fast ejendom samt virksomhedsskatteordningen.

Mød IVB

Partner, Master i skat
Alexander Ibsen
Partner, Køberrådgiver
Mille Venning